Borstvergroting in een kliniek voor plastische chirurgie

Bij een borstvergroting of het vergroten van de boezem, maken veel mensen de associatie met filmsterren. Alhoewel er zeker diverse filmsterren zijn die deze ingreep hebben laten doen, zijn er ook veel ‘normale’ vrouwen die dit overwegen. De borsten spelen voor sommige dames een belangrijke rol in hun uiterlijk. De borsten zijn ook vaak goed zichtbaar.

Als iemand jaren zelf vindt dat de borsten te klein zijn, dan kan dit met het zelfvertrouwen gaan spelen. Een borstvergroting zorgt ervoor dat er chirurgisch implantaten worden ingebracht in de borst, zodat deze in omvang toeneemt. De ingreep wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg, meestal in een ziekenhuis of een privé kliniek. Er zijn in België & Nederland diverse van deze klinieken. De ingreep is vaak niet vergoed en dient dus zelf betaald te worden.

Een goed aangeschreven kliniek vinden

Wanneer de borstvergroting wordt overwogen is het belangrijk om vooral bij een betrouwbare en goed aangeschreven kliniek langs te gaan. Op het internet zijn vaak diverse reviews te lezen van de artsen en klinieken. Mensen die al ingrepen hebben ondervonden in het verleden delen hun ervaringen op internet. Zo kan er een beeld gevormd worden.

Voordat een ingreep gedaan kan worden, zal er meestal eerst een consult worden aangeboden. Het consult is in de kliniek met een chirurg. De borsten worden bekeken en er wordt uitleg gegeven over hoe een dergelijke ingreep precies verloopt. Een chirurg geeft uitleg en er kunnen vragen gesteld worden. Maar de beslissing zal altijd de uwe zijn. Laat u ook altijd goed voorlichten over de risico’s van een operatie. Want ook in de cosmetische chirurgie zijn er aan alle operaties risico’s verbonden.