De neus: een belangrijk onderdeel van iemands gezicht

Het gezicht is vanzelfsprekend een belangrijk onderdeel van iemand zijn of haar lichaam. Het gezicht is waarmee naar buiten wordt getreden, dat andere mensen te zien krijgen. Het bepaald iemand zijn of haar identiteit voor de buitenwereld. De neus is vooral belangrijk in het gezicht. Het is natuurlijk in het midden van het gezicht zichtbaar en bepaalde dan ook voor een groot deel hoe iemand eruit ziet.

Kromme of scheven neus

operatiekamerAls de neus bijvoorbeeld krom is, of een bobbel heeft dan kan dit voor sommige mensen vervelend zijn. De vorm van de neus aanpassen lijkt in eerste instantie misschien niet mogelijk, maar met een rhinoplastie is dit een optie. Dit is een ingreep uit de plastische chirurgie. Dit kan het aangezicht van iemand veranderen en zo komt iemand er dus anders uit te zien. Mensen die hierin interesse tonen wenden zich tot een plastische chirurg die meestal werkzaam is in een kliniek.

Advies & risico’s

Bij een dergelijke ingreep is het natuurlijk altijd belangrijk om advies in te winnen van een chirurg die ervaring heeft met dit soort ingrepen. Zoals aangegeven kan het de vorm van het gezicht flink veranderen. Het is dus belangrijk niet enkel naar de neus te kijken, maar naar het gezicht als geheel. Er zijn diverse zaken die middels een neuscorrectie kunnen worden aangepast. Zo kan bijvoorbeeld de stand van de neus worden aangepast. Er wordt bijvoorbeeld een kromme neus recht gemaakt of er wordt iets anders aan de tip van de neus. Als iemand bijvoorbeeld en puntige neus heeft en daar verandering in wil brengen, dan kan dat via een dergelijke ingreep. Ook kan de neus smaller gemaakt worden middels de ingreep.

Het is erg belangrijk om dergelijke ingrepen niet te makkelijk te doen. Een operatie heeft altijd bepaalde risico’s en is dan ook goed om te overwegen. Laat u goed adviseren door een plastische chirurg.